Jaargang 55 – 2023
Inhoudsopgave

Redactioneel | Middeleeuws Holland in hout en steen
Elizabeth den Hartog | De Griekse inscriptie op het timpaan van de abdijkerk te Egmond
Edwin Orsel | De Leidse Burcht opnieuw gedateerd
Sterre Berentzen | Niet alleen ‘Totten armen behoef’. Het Oude Gasthuis voor alle Amsterdammers (circa 1350-1400)
Holland BLOC
Tijdingen – Ad van der Zee | Boerderijen en een kasteel bouwen in Masamuda
Beeldessay – Christiaan Veldman | Een getijdenboek op maat. Het Breviarium van Beatrijs van Assendelft
Column – Sanne Frequin | Een museum voor het Binnenhof
Uithoek – Henk Looijesteijn | Adelbertusakker, Egmond-Binnen
Inhoudsopgave

Redactioneel | Heel Holland eet. Levensmiddelenindustrie in Holland
Vibeke Kingma | Lassie: het geheim van de Zaanse rijst
Henk Heijnen en Leonie Sterenborg | Verkademeisjes en carrièrevrouwen
Lynn Ruiter | Komt voor de bakker! Damco’s amandelspijs en innovatie in de voedselindustrie
Holland BLOC
Tijdingen – Henk Looijesteijn | Strijders tegen de onleesbaarheid
Topstuk – Ton Immerzeel | De ploffer
Column – Klaartje Scheepers | Mag het ietsje meer zijn?
Uithoek – Arjan Nobel | Koen Visser te Oud-Beijerland