Holland Live!

Webinar over Straten in Holland

Kalverstraat, Dorpsstraat, Hoogstraat. Wie kent ze niet? De één ontmoet er zijn idolen, de ander gaat er winkelen. Straten zijn vaak onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van een stad of een dorp. Soms leiden ze ook tot controverses. J.P. Coenstraat, kan dat nog wel? 

In samenwerking met de Gemeente Vlaardingen en Museum Vlaardingen dook Holland. Historisch Tijdschrift op woensdag 29 juli van 10 tot 11 uur in de fascinerende geschiedenis van Hollandse straten. 

Tijdens een online Webinar op de Facebookpagina van Holland. Historisch Tijdschrift vertelden drie sprekers vanuit verschillende invalshoeken hoe specifieke straten in Amsterdam, Schiedam en Vlaardingen ons meer kunnen vertellen over de geschiedenis van deze drie steden.

Het Webinar gemist? Deze is hier volledig terug te kijken.


Programma
10:00 uur: Inloop

10:05 uur: Welkom door Frank de Hoog (Conservator Museum Vlaardingen) en Ad van der Zee (Voorzitter Stichting Holland Historisch Tijdschrift)

10:15 uur: Arjan Nobel (Universitair docent Nederlandse Geschiedenis van de Universiteit van Amsterdam) het onderzoeksproject van de UvA naar standbeelden en straatnamen van ‘omstreden’ historische figuren.

10:30 uur: Merel van der Vaart (Conservator Stadsgeschiedenis Stedelijk Museum Schiedam) over de podcastserie ‘In de Hoogstraat’

10:45 uur: Tim de Ridder (Stadsarcheoloog Gemeente Vlaardingen) over de Vlaardingse Hoogstraat als de oudste straat van Holland

11:00 uur: Opening van de expositie ‘Hoogstraat Vlaardingen: oudste straat van Holland’? in Museum Vlaardingen. Startpunt van de Dag van de Slag 2020.


Het webinar wordt technisch mogelijk gemaakt door het Vlaardingse poppodium De Kroepoekfabriek.